Keema Chawal – Riz à l’agneau et aux petits pois – Rice with lamb and green peas

Prep: 5 minutes, cuisson – cooking: 15 minutes

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1 oignon – onion

200 g agneau haché – 1/2 lb ground lamb

200 g riz Basmati – 1 cup Basmati rice

100 g petits pois surgelés – 1/4 lb frozen green peas

1 c graines de cumin – tsp cumin seeds

1/2 c curcuma – tsp turmeric

1/4 c poivre – tsp black pepper

2 graines de cardamome écrasées – mashed cardamom pods

6 clous de girofle – cloves

1 piment rouge – red chili

1 c ail en poudre – tsp ground garlic

1 yaourt nature – plain yogurt


Faire griller les épices dans un peu d’huile d’olive pendant 30 secondes, puis ajouter l’oignon émincé et la viande hachée et faire brunir.

Ajouter le riz, cuire une minute, puis ajouter 1/2 litre d’eau, les petits pois et du sel, porter à ébullition, couvrir et laisser mijoter à feu très doux jusqu’à ce que toute l’eau soit évaporée, environ 12 minutes.

Servir avec le yaourt à l’ail, sel et poivre.


Brown the spices in olive oil for 30 seconds, then add the minced onion and the ground meat and brown.

Add the rice, cook for a minute, then add 2 cups of water, the peas and salt, bring to a boil, cover and simmer on very low heat until all the water is gone, around 12 minutes.

Serve with the yogurt with garlic, salt and pepper.

 

 

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